Student Company

Werkvormen

  • 40 uur begeleid groeps project werk
  • 128 uur onbegeleid groeps project werk

Toelichting werkvormen

Begeleid groepswerk: je werkt met een aantal mede-studenten aan het opzetten en runnen van een bedrijf; regelmatig is er contact met en begeleiding van een docent.

Het programma en de ondersteundende faciliteiten die we zullen gebruiken zijn ontwikkeld door de Stichting Jong Ondernemen. Begeleiding en beoordeling worden verzorgd door docenten van FNWI en de Faculteit der Managementwetenschappen.

De totale doorlooptijd van het programma is ongeveer acht maanden.

Vereiste voorkennis

Voorkennis is niet nodig maar je moet wel nieuwsgierig zijn naar ondernemerschap, en gemotiveerd zijn om tijd en energie in dit programma te steken.

Leerdoelen

  • Je maakt kennis met ondernemerschap
  • Je ervaart wat het is om zelf te ondernemen
  • Je leert zodoende om een bedrijf te starten.

Beschrijving

In Student Company richt je met een aantal mede-studenten een bedrijfje op, en zet je je in voor dat bedrijf. Je verdeelt functies, doet onderzoek, schrijft een businessplan en geeft aandelen uit; je gaat met echt geld en een eigen girorekening van je bedrijfje aan de slag. Aan het einde van het eerste deel van het traject organiseer je een aandeelhoudersvergadering en zorg je voor een financiële eindbalans.

Je krijgt te maken met succes en teleurstellingen, net als in het bedrijfsleven. In het Student Company programma onderneem je dus echt, maar in een beschermde omgeving. Je leert ondernemen door het doen. Je werkt in een team, dat een begeleider van de universiteit, een externe begeleider en een externe financiele specialist krijgt toegewezen. Rondom de jaarwisseling volgt een publieke avond waarin je je bedrijf lanceert, aandelen (geld) ophaalt bij vrienden, familie en anderen.

In het voorjaar ben je operationeel: het product moet worden gerealiseerd en verkocht. Afsluiting van het bedrijf (en afronding van het vak) vindt plaats voor de zomer. Dan kun je besluiten: ga je door met je bedrijf, of betaal je je aandeelhouders uit?

Tentaminering

Het ondernemingsplan en jaarverslag worden beoordeeld door de begeleidend docent.

The business plan and annual report will be graded by the supervisor

Bijzonderheden

LET OP:

  1. Naast aanmelding in Osiris graag ook de docent, Maarten Maresch () en Egbert-Jan Sol, mailen - voor 15 september 2016!
  2. Er vindt een interview plaats en bij grote belangstelling volgt nog een selectie.
  3. Er wordt een introductieavond georganiseerd begin oktober, de precieze datum volgt nog.
  4. Rondom en tijdens de introductie avond vind er teamvorming plaats. 
  5. De contactmomenten plannen we in overleg.

Deze cursus heeft ook een Engelstalige beschrijving.

Vakcode
NWI-GCSE008
Studiepunten
6 ec
Collegerooster opvragen
SWS / PersoonlijkRooster

Docenten

Opgenomen in