Inleiding Huygenscolleges

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica is een brede faculteit met disciplines die reiken van informatieopslag in het genoom tot de structuur van de kosmos. Om de student te laten profiteren van deze brede rijkdom aan kennis biedt de faculteit de zg. Huygenscolleges aan.

Ben je een bètastudent die kennis wil opdoen van een andere opleiding binnen FNWI? Verleg dan je grenzen met de Huygenscolleges. Deze colleges dagen je uit om over de grenzen van je eigen vakgebied heen te stappen en je door de beste docenten van de faculteit mee te laten voeren naar het front van de wetenschap.

Elk kwartaal, op de maandagavond, start om 17.30 uur een nieuwe collegereeks van 3 ec over recente ontwikkelingen op een vakgebied. Het niveau is toegespitst op de studenten van FNWI met een propedeusediploma. Een Huygenscollege bestaat uit een serie hoorcolleges, aangevuld met werkcolleges. Voorwaarden voor een succesvolle afronding zijn volledige deelname aan zowel hoor- en werkcollege én het behalen van de toets.

Aantekening bèta plus bij je diploma

Je kunt een of meer Huygenscolleges volgen in de vrije ruimte binnen je programma. Als je minstens 6 van de in totaal 8 cursussen met succes hebt afgerond, ontvang je een speciale bèta plus aantekening bij je bachelordiploma.

N.B.: Huygenscolleges uit je eigen studierichting leveren géén studiepunten op!

Programma

Voor het studiejaar 2015-2016 zijn de volgende Huygenscolleges ingepland.

1e kwartaal prof. dr R.H.P. Kleiss NWI-HC004 Inleiding Elementaire Deeltjes
2e kwartaal prof. dr. J.H. Geuvers NWI-HC001 Reflectie: een machtig en alomtegenwoordig logisch mechanisme
3e kwartaal prof. dr. P.J. Groot NWI-HC003 Het Heelal
4e kwartaal  prof. L. Lamers NWI-HC017 Teamwork creates life force: mutualisms between prokaryotes, eukaryotes (including ourselves), and one another

Inschrijving

Sommige colleges zijn aan een maximaal aantal studenten gebonden, dus schrijf je ruim op tijd in!