Studievereniging Thalia

Thalia is de studievereniging voor Informatica- en Informatiekundestudenten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het doel van een studievereniging is je studie leuker en gemakkelijker maken. Zo krijg je als je lid bent van Thalia bijvoorbeeld korting op boeken.

Thalia brengt docenten en studenten samen, heeft ongeveer om de week een borrel en organiseert ieder jaar tal van leuke activiteiten. Denk daarbij aan een jaarlijks symposium, of aan luchtigere zaken als karten, paintball, lasergamen, bowlen en poolen.

Ook helpt de vereniging je bij het oriënteren op de arbeidsmarkt. Thalia organiseert regelmatig zogenaamde lunchlezingen, waar mensen uit het bedrijfsleven een praatje komen houden over wat ze doen of wat ze bereikt hebben en hoe ze dat precies hebben gedaan. Thalia onderhoudt contact met veel bedrijven, waardoor het gemakkelijker wordt een stage of bijbaan te vinden.

In het Huygensgebouw deelt Thalia de Noordkantine met de verenigingen van wiskunde (Desda) en biologie (BeeVee). De Noordkantine is bij uitstek de plek om pauzes en tussenuren door te brengen, onder het genot van een tosti en muziek die je zelf aan kunt vragen. Deze kantine vind je op de begane grond, in de 1-vleugel.

Het doel van Thalia is vooral om wat toe te voegen aan je studietijd in Nijmegen: niets dat ze organiseren is verplicht. Niets moet, alles mag.

Lid worden van Thalia kost €7,50 per jaar, of €30,- als je meteen voor je volledige studietijd lid wil worden.

Ga voor meer informatie naar www.thalia.nu.