Zoek
English
  Studiegidsen 2013-2014
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Sociale Wetenschappen > 2013-2014 Sociologie Bachelor

Voorwoord 

In deze studiegids tref je informatie over de bacheloropleiding Sociologie 2013-2014 aan. Deze opleiding is ondergebracht bij het Onderwijsinstituut Maatschappijwetenschappen.

Deze gids geeft algemene informatie over de opleiding zelf, de onderwijsprogramma’s per bachelorjaar en per cursus. Ook is een overzicht opgenomen van alle (keuze)vakken en de diverse standaard minorpakketten die door studenten van het bachelorprogramma kunnen worden gevolgd.

Daarna vind je informatie over de organisatie van het onderwijs en allerlei praktische zaken. In het laatste hoofdstuk zijn reglementen en regelingen beschreven. Deze gelden voor de studenten van alle opleidingen binnen maatschappijwetenschappen.

Algemene informatie voor studenten over de Radboud Universiteit, wonen-leven-welzijn, financiën, studiefinanciering, toelating en inschrijving, studentenvoorzieningen, studieverenigingen en studentenorganisaties en nuttige adressen en telefoonnummers zijn te vinden op de website van de Radboud Universiteit. Op deze site staat ook het studentenstatuut van de RU: www.ru.nl/studenten.

De Radboud Universiteit Nijmegen werkt met een studentenportal. De studentenportal is een geïntegreerde en gepersonaliseerde werkomgeving waarin je als student zoveel mogelijk belangrijke studietoepassingen en –informatie binnen handbereik hebt. De portal is zeer gebruiksvriendelijk. Je hoeft als student maar één keer in te loggen om gebruik te kunnen maken van verschillende toepassingen. Zo kun je onder meer Blackboard-berichten lezen, je e-mail ontvangen, je eigen RSS feeds instellen, je rooster raadplegen en je tentamencijfers ophalen; kortom alles wat relevant is voor je studie. Inloggen kun met je S-nummer en wachtwoord. Log daarom snel een keertje in op je persoonlijke studentportal! (https://student.ru.nl/portal/dt).

Een speciaal woord van welkom voor de eerstejaarsstudenten. Je bent begonnen aan een nieuwe fase in je leven. Maak er een succes van. Het eerste studiejaar is voor jou heel belangrijk. Je moet 42 of meer studiepunten hebben behaald wil je verder kunnen met je studie. Als je dat doet, heb je voldaan aan de eisen van het Bindend StudieAdvies (BSA) (zie hoofdstuk 1.2 van deze gids of kijk op (http://ww.ru.nl/studenten/vm/bindend-studieadvies). Behaal je minder punten dan krijg je een binden negatief advies en dat betekent dat, als er geen bijzondere omstandigheden zijn, je met de studie moet stoppen en 3 jaar niet opnieuw voor deze opleiding kan inschrijven. 

Mede namens alle medewerk(st)ers wens ik je een voorspoedig en succesvol studiejaar toe.

Dr. Paul Nelissen
Directeur Onderwijsinstituut Maatschappijwetenschappen