Zoek
English
  Studiegidsen 2013-2014
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Sociale Wetenschappen > 2013-2014 Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde

Voorwoord 

In deze studiegids treft u de volledige onderwijsprogramma's aan van het Onderwijsinstituut Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde (PWO).
Behalve informatie over deze onderwijsprogramma's bevat deze studiegids gegevens over de onderwijsorganisatie, het premasterprogramma, het ALPO-programma, onderwijs- en examenregelingen en studentenvoorzieningen. Deze en andere informatie kunt u ook vinden op www.ru.nl/pwo.

Om effectieve communicatie tussen het onderwijsinstituut en studenten mogelijk te maken, dient u bij inschrijving aan de Radboud Universiteit een e-mail adres te activeren. Alle informatie die studenten nodig hebben wordt verspreid via de website van het onderwijsinstituut en de Studentenportal, die hieronder wordt beschreven.

De Studentenportal
Vanaf studiejaar 2010-2011 werkt de Radboud Universiteit Nijmegen met een studentenportal.
De portal is het start- en verzamelpunt wanneer het gaat om uw studie. De studentenportal is een geïntegreerde en gepersonaliseerde werkomgeving waarin u via één keer inloggen zoveel mogelijk belangrijke studietoepassingen en –informatie binnen handbereik hebt. Geïntegreerd is de portal omdat de meest belangrijke studiesystemen (zoals Blackboard, Share mail, Osiris en Intranet) hier in één oogopslag gepresenteerd worden en tevens te raadplegen zijn. Dit geeft meerdere voordelen. Allereerst is het overzichtelijk voor de student. Daarnaast is de portal zeer gebruiksvriendelijk. Door middel van één inlog is het mogelijk om gebruik te kunnen maken van de verschillende toepassingen.
De informatie die aangeboden wordt is tevens gepersonaliseerd. De portal linkt u aan de eigen faculteit, studies en interesses. Daarnaast kunt u zelf enkele portal opties aanpassen, bijvoorbeeld aanpassing van vormgeving, maar ook onderdelen verwijderen of juist zelf toevoegen (denk aan RSS Feeds  of bepaalde websites). 
Om in te loggen is een studentennummer (bv s1012345) en RU wachtwoord nodig. Wanneer u als nieuwe student voor de eerste keer gebruik wilt maken van de portal moet u op de inlogpagina van de portal uw account activeren door het activeringswachtwoord dat per brief is ontvangen om te zetten in een eigen wachtwoord. Binnen een half uur nadat een eigen wachtwoord is aangemaakt kunt u zichzelf aanmelden op de studentenportal.

Tot slot wil ik alle studenten PWO mede namens de medewerk(st)ers een voorspoedig studiejaar toewensen.


Prof.dr. A.M.T. Bosman,
directeur Onderwijsinstituut PWO

Status van de studiegids
Deze studiegids bevat informatie over de opleidingen Pedagogische wetenschappen en Onderwijskunde van de Radboud Universiteit Nijmegen in het studiejaar 2013/2014.
De informatie in deze gids is tweeledig: enerzijds wordt het opleidingsprogramma van de studie beschreven, anderzijds is het opleidingsdeel van het studentenstatuut erin verwerkt. Dit laatste betekent dat er ook informatie te vinden is over de regels ten aanzien van studievoortgang en studiebegeleiding en over de organisatie van de opleiding.
Alle regels en voorschriften met betrekking tot de opleiding zijn ook te vinden in de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van de bachelor- en masteropleiding Pedagogische wetenschappen en van de masteropleiding Onderwijskunde. Deze OER-en liggen ter inzage bij het Onderwijs Service Punt (OSP) en zijn te vinden op de website van de faculteit Sociale Wetenschappen http://www.socsci.ru.nl/onderwijs/docs/oer/index.html
De belangrijkste regelingen zijn op verschillende plaatsen in deze studiegids reeds genoemd.

Naast deze studiegids is voor studenten ook het internet een belangrijke informatiebron. Zie www.ru.nl/studenten. Hier vind u informatie over: studeren, wonen-leven-welzijn, studiefinanciering, dienstverlening, verenigingen en organisaties. In het Studentenstatuut www.ru.nl/studentenstatuut is informatie opgenomen over rechten en plichten van studenten.