Zoek
English
  Studiegidsen 2013-2014
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Letteren > Master Kunst- en Cultuurwetenschappen

Voorwoord 

Welkom bij deze digitale studiegids van de nieuwe masteropleiding Kunst- en Cultuurwetenschappen. In deze gids vind je niet alleen informatie over de verschillende programma's van de masteropleiding, maar ook over de researchmaster Kunst- en Cultuurwetenschappen.

Er wordt naar gestreefd de tekst van deze gids zo actueel mogelijk te houden. Daarom geeft de Faculteit der Letteren geen gedrukte exemplaren van de studiegidsen meer uit. Vaak waren deze na verschijnen namelijk alweer gedateerd.

Deze studiegids behandelt de toelatingseisen, de opzet en de inhoud van de opleiding, haar programma(‘s) en de researchmaster in het studiejaar 2013-2014. Hier vind je alle informatie over de studie, zoals doelstellingen en eindtermen van de opleiding, cursusbeschrijvingen, tentamenroosters, en praktische informatie. Daarnaast wordt beknopte informatie gegeven over de organisatie van de faculteit en de voorzieningen voor studenten.

Mededelingen vanuit de opleiding worden gedurende het collegejaar verspreid via de opleidingspagina's van de facultaire website, of in de digitale leeromgeving Blackboard; zaken die betrekking hebben op afzonderlijke cursussen worden in de desbetreffende Blackboardmodules aangekondigd. De officiële Onderwijs- en Examenregeling (OER) van de verschillende opleidingen staat op de website van de faculteit en is in te zien bij de studentenadministraties.

Op het moment van (online) publiceren van deze gids (juni 2013) kan het zijn dat gegevens (onder meer met betrekking tot docenten en literatuur) soms nog niet of slechts deels bekend zijn. De opleidingen doen hun best om die gegevens voor de zomervakantie beschikbaar te stellen. Raadpleeg deze gids dus regelmatig en in ieder geval alvorens over te gaan tot aanschaf van literatuur.

Bij aanvang van het collegejaar (in 2013 is dat op 2 september) mag de student ervan uitgaan dat de vermelde tekst bijgewerkt is.

 

 

Wat wil Mondriaan ons vertellen met zijn schilderij Victory Boogie Woogie of Vermeer met zijn Meisje met de parel? Wie betaalt er eigenlijk voor kunst en cultuur? Welke rolmodellen geeft Hollywood ons mee?  Als je graag nadenkt over dergelijke vragen, zit je bij deze masteropleiding goed. In Nijmegen kun je kiezen uit drie programma’s. Met als groot voordeel dat je in je vrije ruimte kunt buurten bij een van de andere twee programma’s. Zo kun je een pakket naar eigen smaak samenstellen.

Als je je het liefst in beeldende kunst, archeologie en architectuur wilt verdiepen, is het programma Kunstgeschiedenis voor jou de beste keuze. Als je juist graag diverse vormen van hedendaagse kunst en cultuur wilt bestuderen, past het programma Kunst, cultuur en identiteit goed bij je. Bij het programma Kunstbeleid en mecenaat houd je je niet alleen met de kunstwerken zelf bezig, maar verdiep je je in de maatschappelijke rol van kunst en cultuur. Alle programma’s combineren een stevige theoretische basis met aandacht voor het werkveld.