Zoek
English
  Studiegidsen 2007-2008
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica > Bachelor Natuur- en Sterrenkunde

Voorwoord 

Deze studiegids bevat zowel algemene als gedetailleerde informatie over de bacheloropleiding Natuur- en Sterrenkunde van de Radboud Universiteit Nijmegen (RU) in het studiejaar 2007/2008. Doelstellingen, leerdoelen en inhoud van het studieprogramma worden uitgebreid beschreven. Verder wordt informatie gegeven over de onderzoeksafdelingen (leerstoelgroepen), examenregelingen, voorzieningen voor studenten en studentenactiviteiten. De tekst van deze studiegids is ook via internet beschikbaar: http://www.ru.nl/fnwi/onderwijs/studiegidsen/

Behalve de studiegids is er ook het Vademecum. Het vademecum bevat algemene informatie over studeren aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: studiefinanciering, studeren, student en geld, wonen-leven-welzijn, informatie over toegang en toelating, inschrijving, onderwijs, studiepunten-tentamens-examens, medezeggenschap, financiële ondersteuning, studentenvoorzieningen en rechtsbescherming. Het gaat hier over zaken die voor iedereen gelden en niet over opleidingsspecifieke zaken.
Het vademecum is voor RU-studenten vanaf midden augustus gratis verkrijgbaar bij de balie Studentenzaken en bij het afgiftepunt op de faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Naast deze bachelorgids is er een aparte gids voor het masterprogramma Natuur- en Sterrenkunde.

P.S.
Er is veel zorg besteed aan de inhoud van deze gids. Voor eventuele onjuistheden stellen de samenstellers zich echter niet verantwoordelijk. Indien er op- of aanmerkingen zijn dan gelieve u die aan hen door te geven.

Dr. J.W. Hendriks
Mw. J. Vos-van der Lugt

  • Bezoekadres: kamer HG 01.831 Toernooiveld 1, Nijmegen
  • Postadres: Postbus 9010, 6500 GL Nijmegen
  • Telefoon: 024-3652739
  • E-mail: