Zoek
English
  Studiegidsen 2006-2007
Radboud UniversiteitStudiegidsenFaculteit der Sociale Wetenschappen > 2006-2007 Kunstmatige Intelligentie

Voorwoord 

Voor u ligt de studiegids Kunstmatige Intelligentie van het Universitair Onderwijsinstituut Psychologie en Kunstmatige Intelligentie. In deze studiegids treft u een beschrijving aan van de opleiding Kunstmatige Intelligentie, alsmede algemene informatie over de organisatie van het onderwijs en een aantal regelingen met betrekking tot de studie.

De aandacht wordt erop gevestigd dat het aangeboden onderwijsprogramma een aanbod onder voorbehoud betreft, aangezien er altijd door overmacht of onvoorziene omstandigheden wijzigingen kunnen optreden. Aan het aangeboden programma kunnen dan ook geen rechten ontleend worden om een bepaald onderwijsonderdeel te volgen. In voorkomende gevallen zal getracht worden om de gevolgen van een door te voeren wijziging, voor de studenten tot een minimum te beperken.

Alle studenten worden geacht op de hoogte te zijn van de informatie en regelingen met betrekking tot hun opleiding, zoals in deze gids vermeld, alsmede van wijzigingen, en aanvullingen, die op het Ad Valvasbord bij de computerzaal op de tweede verdieping van de laagbouw in het Spinoza-gebouw B.02.05 bekend gemaakt worden.
Het woord 'cognitie'; betekent 'kenvermogen'. De term 'cognitiewetenschap' is sinds de jaren zeventig in gebruik als aanduiding voor een onderzoeksgebied, waar meerdere disciplines, die zich bezig houden met menselijke cognitie, samenkomen. Dit zijn voornamelijk psychologie, taalkunde, inormatica en neurowetenschappen. Sinds kort is de de naam Cognitiewetenschap door landelijke ontwikkelingen vervangen door Kunstmatige intelligentie. De opleiding Kunstmatige intelligentie is nauw gelieerd aan het Nijmeegs Instituut voor Cognitie en Informatie (NICI).
Alle algemene informatie voor studenten over de Radboud Universiteit Nijmegen, wonen-leven-welzijn, financiën, studiefinanciering, toelating en inschrijving, studentenvoorzieningen, -verenigingen en -organisaties, en bovendien allerlei nuttige adressen en telefoonnummers is te vinden in het Vademecum voor studenten. Het vademecum bevat ook het 'studentenstatuut van de Radboud Universiteit', een uitgave van de Dienst Studentenzaken. Het is voor elke student vanaf augustus gratis verkrijgbaar bij het ODC, het Informatiecentrum bachelor master en de Dictatencentrale A-faculteiten.

Namens alle medewerkers en medewerk(st)ers van het Onderwijsinstituut Psychologie en Kunstmatige intelligentie wens ik u allen een voorspoedig studiejaar toe.
prof.dr. J.A.P.J. Janssen, directeur